Полузащитникът на Интер Фреди Гуарин обяви, че пристигането на Роберто Манчини в отбора е много важно.

Специалистът пое клуба през ноември, след като замени Валтер Мадзари начело на "Нерадзурите" и колумбиецът не пропусна да каже добри думи за влиянието на новия наставник.

"Пристигането на Манчо в Интер е много важно", каза Гуарин, цитиран от "Футбол Италия".

"Ние знаем всичко за него като треньор, а сега започваме да го опознаваме и като човек. Определено вече има съвсем различен дух и ентусиазъм в отбора".

"Той много обича отборът да атакува, а освен това да се защитава добре. Щастлив и положителен човек е, дава ни много голяма увереност".

"Ние всички знаем, че той е бил велик футболист, но също така е отличен треньор и истински победител. Той е свършил много добра работа в Интер преди години и аз мисля, че познава много добре тима. Очевидно познава много добре и някои от футболистите".

"Всички сме едно голямо семейство".

"Последните години са много необичайни в исторически план за отбора. Не сме имали досега такива промени. Говоря не само за треньор, а и за президент и изобщо цялото ръководство".

"Това е един нов Интер и феновете трябва да проявят търпение, защото всеки един от нас има една единствена цел и тя е да върнем отново отбора на върха", завърши Гуарин.