Треньорът на Интер Роберто Манчини остана много разочарован от липсата на характер, която показа неговия отбор.

"Нерадзурите" доминираха през първото полувреме срещу Удинезе и поведоха с 1:0. След почивката обаче те получиха гол и се сринаха, след което допуснаха и пълен обрат.

"През първото полувреме играхме много добре. Не позволихме на Удинезе да направи нищо, бяхме агресивни и имахме положения да вкараме повече", коментира Манчини след мача.

"След това за около 15 минути изключихме и позволихме на Удунезе да вкара два гола. Макар че честно казано, единият от тези голове си го вкарахме сами. Те имаха още 2-3 контраатаки в този период".

"Във футбола се случва да получиш гол,но мачовете траят 93-94 минути. Ние вкарахме първи, получихме изравнителен гол и трябваше да продължим д аиграем като през първото полувреме. По някаква причина не го направихме".

Запитам дали играчите са психологически уморени, както понякога се случваше при Валтер Мадзари, Манчини отговори:

"Мисля, че през първото полувреме играчите ми бяха отлични и направиха това, което се опитваме в тренировките. Имайки предвид това, беше невероятно, че водехме само с 1:0 на почивката".

"Не мисля, че беше умора и трябва да разберем, че ситуацията може да се промени по средата на мача и трябва да се адаптираме".

"През второто полувреме сякаш спряхме да се борим за спорните топки. Може би бяхме деморализирани. Полузащитата ни се изтегли прекалено напред, вместо да стои на позициите си. Защитата бе прекалено дълбоко и голът промени подхода ни".

"Изключително ядосан съм от загубата, но съм доволен от първото полувреме. Знам, че това не се брои за нищо, но първото полувреме бе това, което искам Интер да бъде. Не е лесно за две седмици да създадеш отношението, което имахме в първото полувреме. Но в крайна сметка се броят точките".

"Това трябва да бъде истински отбор и да не се срива, когато получи гол. Не е възможно да униват толкова лесно. Срещу Рома също изпуснахме резултата, подарявайки им голове. Сега не можем да направим нищо друго, освен да запретнем ръкави и да работим и да се надяваме, че нещата ще се променят".

Запитан дали ще бъде активен през януарския трансферен прозорец, Манчини отговори:

"Не мога да си позволя да мисля за пазара сега. Вярвам в състава, тъй като повтарям - през първото полувреме представянето бе това, което искам. Трябва просто да продължим така 90 минути и да сме по-класни в последната фаза, защото когато доминираш така, трябва да можеш да реализираш шансовете си".