Интер загуби от Айнтрахт Франкфурт в контрола играна във Франкфурт. Нерадзурите поведоха, но след това инкасираха три гола в рамките на 13 минути и загубиха. 

За нерадзурите това бе втора загуба в подготовката преди сезона, но първа в редовното време. Досега единственото поражение бе срещу Манчестър Юнайтед с дузпи в САЩ.

Срещата започна отлично за Интер. Нерадзурите поведоха с гол на Рубен Бота. Това бе и първото попадение на аржентинеца с екипа на Интер.

Само минута след това Айнтрахт изравни с гол на Лукас Пиасон. До почивката Айнтрахт вкара още два гола. И двата дело на Харис Сеферович. Бившият играч на Фиорентина се възползва от слаба игра на защитата на Интер.


След победите на Интер над Реал Мадрид и Рома в САЩ, нерадзурите се завърнаха в Европа за да продължат подготовката си. Сезонът за тима на Мадзари започва с мачове в Лига Европа срещу исландския Стярнан. 

Контролата с Айнтрахт се игра във Франкфурт. Треньорът Мадзари направи малко изненадващ ход със стартовия състав. Нигериецът Джоел Оби започна в средата на терена. Сред титулярите се завърна и Ковачич, който пропусна мачовете с Ман Юнайтед и Реал Мадрид и игра само едно полувреме срещу Рома. В атака беше аржентинския тандем Бота - Икарди.

Мачът започна спокойно, но в средата на полувремето страстите се разгорещиха. В 19-ата минута Айнтрахт пропусна да открие. Сеферович се вклини в наказателното поле и стигна до подаването на Инуи, за да стреля. Вратарят Ханданович обаче спаси.

В следващата минута стражът на Интер трябваше пак да показва класа. Този път словенеца отрази удар с глава на Ланиг.

И докато Айнтрахт нападаше, Интер поведе. В 25-ата минута Нагатомо центрира и Рубен Бота изпревари защитниците, за да засече с левачката и да преодолее вратаря Трап. Това бе първи гол за аржентинеца с екипа на Интер.

Авансът на Интер обаче се запази само 60 секунди. В ответната атака Айнтрахт изравни. В защитата на Интер се отвори огромна дупка, от която се възползва Лукас Пиасон. Той изненада Видич и след като удари гредата се разписа с добавката на празна врата.

След само още 6 минути Айнтрахт вече водеше, след страхотна скоростна атака. Хасебе финтира, че ще стреля и подаде към Инуи, който отлично подаде към Сеферович и той реализира - 2:1.

Пет минути преди паузата немския тим увеличи аванса си с нов гол на Харис Сеферович. Защитата на Интер отново заспа след удар в гредата на Аедо Валдес, което позволи на Сеферович да се разпише с добавка. 

На почивката Мадзари направи редица смени и промени схемата от 3-5-2 на 4-3-3. Айнтрахт обаче продължи да бъде много опасен. Японецът Инуи стреля силно, но Ханданович успя да избие в корнер. 

 

ИНТЕР: Ханданович, Ранокия (46 Додо), Видич, Жуан (81 Силвестре), Джонатан (46 Гуарин), М'Вила (46 Кърхин), Ковачич (61 Ернанес), Оби (46 Д'Амброзио), Нагатомо (46 Лаксалт), Бота, Икарди