Наставникът на Интер Валтер Мадзари заяви, че е доволен от начина, по който върви предсезонната подготовка на тима. 51-годишният специалист обаче също така смята, че съставът все още е далеч от оптималната си форма.

Вчера "нерадзурите" спечелиха с 3:0 контролата си със сборна формация от Трентино. Попаденията за успеха отбелязаха Родриго Паласио, Рикардо Алварес и 17-годишният Алесандро Капело. И трите гола паднаха през втората част.

"Още преди първия съдийски сигнал ми беше ясно, че тимът ми няма да се представи в най-добра светлина. Виждаше се, че физическото състояние на моите играчи все още не е оптималното. През първото полувреме напрежението от тренировките си личеше, после обаче положението се подобри", каза Мадзари, цитиран от електронното издание "Футбол Италия".

"Като се има предвид колко тежки са упражненията, през които преминават футболистите, отборът се справя страхотно. Играта в дадена приятелска среща няма значение сама по себе си, важно е дали ще си извлечем поука за в бъдеще", категоричен беше мениджърът на Интер.