Бившият холандски национал Роналд де Бур е убеден, че феновете на Манчестър Юнайтед ще имат много поводи за радост през новия сезон. Причината е, че Червените дяволи ще бъдат водени от Луис ван Гал.

Де Бур, който отлично познава специалиста, който му е бил треньор в Аякс и Барселона, както и в националния отбор, е сигурен, че Ван Гал ще превземе Висшата лига благодарение на тактическия си усет и на умението да изгражда добра атмосфера в съблекалнята.

"Мисля, че Манчестър Юнайтед получава един от най-добрите мениджъри в света и ще има отлични шансове за успех през новия сезон. Вярвам, че особено ако към Ван Гал бъде подходено с нужното търпение, той ще донесе трофеи на клуба, защото е изключително амбициозен и има страхотни идеи", коментира Де Бур.

"На тактическо равнище той познава отлично слабостите на съперниците и осъзнава много добре от какво има нужда собственият му отбор. Същот така той знае как се постига силен дух, благодарение на който играчите си имат пълно доверие един на друг. Понякога за целта е нужно малко време", каза още бившият холандски национал.

Опитът на Ван Гал начело на Байерн наистина донякъде дава право на Де Бур. През първия си сезон (2009/10) холандският специалист наложи в клуба нови играчи като Мюлер, Бадщубер и Алаба, като баварците направиха дубъл на вътрешната сцена. По-важното е, че именно Ван Гал върна мюнхенци на европейската сцена, като ги класира за финала в ШЛ.

Вторият му сезон обаче не се разви толкова успешно и холандецът, който се слави с твърдоглавието си, се изпокара с играчи и шефове и бе уволнен още преди края му.