Ню Йорк Рейнджърс спечели с 5:2 срещу Филаделфия в мач от Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Дерик Брасард вкара два гола, а по веднъж за Рейнджърс се разписаха Йеспер Фаст, Джей Ти Милър и Ли Стемпняк.

Точни за гостите от Филаделфия бяха Никлас Гросман и Якуб Ворачек, но това не предотврати четвърто поредно поражение за тима.

Другият отбор от Ню Йорк - Айлендърс, също спечели у дома с 3:1 срещу Ню Джърси в разпродадената зала Насау Колизеум. Ярослав Халак спаси 34 удара на вратата на Айлендърс и записа девета поредна победа.

Успехът е 12-и за нюйоркчани в последните 14 мача. Кал Клътербък, Николай Кулемин и Кейси Сизикас бяха точни за успеха, информира БТА.

Питсбърг надделя над Каролина с 3:2 в друг мач от тази нощ. Кристиан Ерхоф вкара първия си гол за сезона, а другите попадения за "пингвините" бяха дело на Роберт Бортуцо и Крис Куниц.

Бъфало продължава успешната си серия и напълно заличи спомена от слабото начало на сезона. Бъфало спечели срещу Монреал с 3:2 (след дузпи) и записа пета победа от последните шест мача. Преди това тимът стартира с пет поредни загуби. Брайън Флин вкара гол в редовното време, а след това бе точен и при дузпите за успеха на Бъфало.

Сан Хосе прекъсна серия от четири поредни загуби след успех над Анахайм с 6:4. Томи Уингълс се отличи с гол и три асистенции за успеха на "акулите".

В един от най-интересните мачове Чикаго се наложи убедително с 4:1 като гост над шампиона Лос Анджелис.

Брад Ричардс вкара два гола, а Даниел Карсильо и Брендън Саад добавиха по един за Блекхоукс. За Ел Ей се разписа Джордън Нолън. Това бе първи мач между двата отбора след плейофа помежду им за титлата в Западната конференция миналия сезон.