Аржентина спечели убедително групата си, като събра пълен актив от 9 т. Само че Гаучосите не се представиха кой знае колко убедително в нито един от трите си мача.

Силните страни на южноамериканците са очевидни за всички. Става дума за Лео Меси и халфовата линия, състояща се от трима души. Анхел ди Мария е вторият най-опасен играч на тима за противниковите отбрани, докато Агуеро и Игуаин не успяха да се разпишат до момента. Все пак нападателят на Наполи създава достатъчно проблеми на защитниците, дори и без да вкарва.

Ясно е, че Агуеро е отличен играч, но смяната му заради травма срещу Нигерия в никакъв случай не беше най-лошото, което можешe да се случи на селекционера Алехандро Сабея. На негово място влезе Есекил Лавеси и аржентинците намериха нужния баланс в нападение.

Работата е там, че Меси и Агуеро обикновено се стремят да заемат едни и същи позиции, докато Лавеси, който е свикнал да играе със суперзвезди като Златан Ибрахимович и Единсон Кавани в ПСЖ, няма нищо против да се вклинява по крилата. Така Меси получава повече свободни пространства, както впрочем и Ди Мария, който нахлува от по-задни позиции.

От друга страна, Гаучосите имат сериозни проблеми в отбрана. Серхио Ромеро изглежда като вратар, който не е играл достатъчно през последния сезон. Остава впечатлението, че едно прилично дясно крило ще се позабавлява отлично срещу Маркос Рохо. Централната двойка защитници Гарай – Фернандес също изглежда уязвима. Щом Ахмед Муса успя да се възползва от недостатъците на аржентинската отбрана, представете си какво ще стане срещу някое по-силно нападение.

Мнозина твърдят, че истинското световно тепърва започва (е, поне за отборите, които оцеляха в групите) и наистина ще бъде любопитно да видим кое от двете лица на Аржентина – неудържимата атака или рехавата защита – ще вземе надмощие в мачовете на пряко отстраняване.

"Евроспорт"