Националният селекционер на Германия Йоахим Льов увери, че всички играчи са на разположение за днешния сблъсък с Франция на Мондиал 2014, с изключение на получилия мускулна контузия срещу Алжир Шкодран Мустафи.

През последните дни се заговори, че 1/3 от германските национали са тръшнати от грип, пипнат от защитника Матс Хумелс, който беше извън строя няколко дни.

"Бастиан Швайнщайгер и Сами Кедира са в отлично физическо състояние. В сряда една трета от футболистите ми имаха болки в гърлото", сподели Льов, цитиран в сайта на германския футболен съюз.

"Но сега никой от тях няма температура и всеки един от тях тренираше напълно нормално. Надявам се, че повече никой няма да се разболява. Даже Матс Хумелс вече няма температура и не се чувства отпаднал. Затова е готов да играе като титуляр."

"Мануел Нойер? Когато един отбор влиза рано в единоборствата и изнася играта дълбоко в половината на противника, както направихме срещу Алжир, тогава е от съществено значение вратаря да не стои на голлинията."

"Това говори за класата на Нойер, той има добро чувство към дългите топки. И на тренировки показва, че е добър футболист, притежаващ технически умения и добро чувство за ориентация. Това го прави много ценен за нас и затова трябва да предприема тези големи рискове."

"До момента не сме много постоянни в представянето си на турнира. Но също така трябва да кажа, че играхме срещу отбори, които нямаха нищо за губене. Това прави нещата трудни."

"Длъжен си да печелиш тези мачове. Все още не сме показали най-добрата си игра, но срещу Алжир се борихме здраво. В чисто футболно отношение до момента нито един отбор не е показал най-доброто от себе си."

"Мачовете са много равностойни и ако някой си мисли, че можеш да победиш с лекота най-добрите отбори в света, тогава мисли грешно. Не винаги можеш да покажеш най-добрата си игра. Случват се и грешки. Но ние излязохме от групите и днес ще се класираме сред последните четири отбора на световното", уверено добави Льов.