Бившият вратар на Германия Тони Шумахер е убеден, че близкото приятелство между Юрген Клинсман и Йоахим Льов ще бъде в основата на равен резултат между Бундестима и САЩ утре.

"Спокоен съм преди мача. Не бих се чудил, ако се получи резултат, който да помогне и на двата отбора", сподели Шумахер, цитиран от вестник "tZ".

"Считам, че мачът ще завърши наравно. Ситуацията е ясно, тя не може да ни излезе от главите. За никого не е тайна, че Юрген Клинсман и Йоги Льов за близки приятели", добави Тони Шумахер.

"През 1982 година целия свят нададе вой до небесата за онзи мач. Но истината е, че той наистина не беше за гледане", допълни Шумахер, визирайки един от най-срамните моменти в историята на световните първенства.

По онова време Шумахер е на вратата на ФРГ в мача срещу Австрия. Германците повеждат в 10-тата минута чрез Хрубеш и до края на мача и двата отбора не атакуват, защото резултатът ги класира напред, за сметка на Алжир.

Интересното е, че мачът Алжир - Чили (3:2) се играе ден по-рано, за да могат германци и австрийци да си направят отлично сметките.

Историята помни и по-пресни примери, при това с косвеното участие на българския национален отбор по футбол. На Евро 2004 Дания и Швеция си врътнаха равенство 2:2. Точно при този резултат Италия отпадаше още в групата, заедно с "лъвовете", за сметка на скандинавските тимове.