Капитанът на Франция Юго Лорис обяви, че скандалите от Мондиала през 2010 година вече са зад гърба на отбора и никой не мисли и не се сеща за тях.

Без съмнение изминалият Мондиал е изключително срамна страница в историята на френския футбол, след като отборът обяви бойкот на тренировките и в крайна сметка тимът се представи трагично, като от фаворит в група с отборите на Уругвай, Мексико и Южна Африка финишира на последното място само с 1 точка.

"Честно казано това, което се случи през 2010 година, вече изобщо не е в умовете ни и не мислим за него", обяви Лорис на пресконференцията преди днешния мач срещу Швейцария.

"В момента ние просто сме концентрирани върху това световно първенство. Случилото се преди 4 години остава в миналото".

"Хубаво е, че Евра дойде и говори с медиите. Този отбор е тук, за да изживее собствено приключение на Мондиала. Надявам се да постигнем и възможно най-добрите резултати".

"Ще се изправим срещу много силен противник и ще трябва да изиграем страхотен мач, за да стигнем до победата".

Той коментира и младия си съотборник Пол Погба, който можеше да си изкара червен картон в първия мач на страната срещу Хондурас.

"Пол е много талантлив играч, с много голям потенциал. Той може да стане един от най-добрите футболисти на своето поколение. Все още обаче е твърде млад".

"Той е много умно момче и много амбициозен, а освен това слуша какво му се говори. За да израства обаче той трябва да премине през такъв тип неща".

"Трябва да се отнесем много сериозно със Швейцария. Те са млад и много обещаващ отбор, определено силен противник. Имаха отлична квалификационна кампания и не са на Мондиала просто заради добър шанс. Има някои големи играчи, които играят в най-добрите европейски първенства", каза още той.