Както се очакваше селекционерът на Гърция Клаудио Раниери бе уволнен часове след срамната загуба от Фарьорските острови с 0:1 снощи. 

Днес сутринта италианецът е бил уведомен, че вече не е треньор на Елините, които спечелиха едва точка от първите си 4 квалификационни мача и на практика се простиха с надеждите си за сласиране на Евро 2016. 

Раниери все пак ще води отбора в контролата срещу Сърбия във вторник, след което ще напусне поста си и ще му бъде назначен заместник, като за това ще има достатъчно време, тъй като следващият мач на отбора е срещу Унгария през март. 

„При това положение нямахме никаква друга опция освен да действаме по този начин” се казна в официалното съобщение на гръцката федерация. 

„След крайно разочароващия резултат аз поемам цялата отговорност за лошия избор на треньор” изтъкна президентът на федерацията Йоргос Сарис. 

Раниери пое Гърция през лятото след световното първенство, където тимът достигна до 1/8финалите, но по никакъв начин не успя да продължи добрата работа на Фернандо Сантос и логично само 4 месеца по-късно бе освободен от позицията си.