Кристиано Роналдо донесе измъчената победа на Португалия над Армения с 1:0, а с попадението си суперзвездата счупи европейски рекорд, тъй като се превърна в най-резултатния играч в историята на европейските първенства, като в класацията се взимат и квалификационните мачове. 

Роналдо вече има 23 попадения на сметката си, като изпревари датчанина Йон-Дал Томасон и турчина Хакан Шукур, които остават с по 22. 21 има ирландецът Роби Кийн, който продължава да играе, а хърватинът Давор Шукер е с 20. 

От головете на Кристиано 17 са в квалификационни мачове, а останалите 6 на финали, като именно на Евро 2004 той се разписа за първи път, като вкара в първия мач, а след това добави попадение и на финала. Общо му трябваха 37 срещи досега, за да излезе начело в класацията. 

По пътя към финалите през 2008 намери целта 8 пъти, след това вкара още веднъж на турнира в Австрия и Швейцария, докато в квалификациите и на Евро 2012 реализира общо 10 пъти. В настощата кампания преди това реализира и при успеха над Дания през октомври.