Бившият холандски национал Франк де Бур критикува остро селекционера Гуус Хидинк след новата загуба на Лалетата. 

Оранжевите паднаха от Исландия с 0:2, като записаха второ поражение от първите си 3 мача в квалификациите и това усложни ситуацията им в групата. За Де Бур виновникът  за провала е ясен. 

„Според мен Гуус Хидинк просто няма план за мачовете. Той не казва на момчетата – „ето така трябва да играем”. Аз искам да виждам как халфовете подкрепят Ван Перси, а това изобщо не се случва” заяви той. 

„Разбира се има още много мачове, в които да бъде направена промяна, но сега напрежението върху Гуус е наистина голямо. Според мен Роналд Куман трябваше да поеме отбора и той бе готов да го направи. При цялото ми уважение към Хидинк, той вече е на 67 и за мен просто е приключил с футбола” добави доста крайно Де Бур. 

„Просто идеите му за играта вече са доста остарели. Той е по-толерантен и се държи внимателно с играчите, докато тези момчета имат нужда от лидер и от по-здрава ръка. Освен това смятам, че след световно първенство в отбора има някакво отпускане и ако играчите дават дори само с 5% по-малко от възможностите си, тогава ще имат големи проблеми и точна това се случва” каза още той.