Бразилия тресна с 4:0 Япония в контрола, като и четирите попадения във вратата на "самураите" бяха дело на Неймар.

Звездата на "селесао" изигра феноменален мач, като освен головете, тресна и една греда и участваше във всичко запомнящо се за Бразилия.

Южноамериканците тотално доминираха на стадиона в Сингапур и разпиляха азиатците, които се отчетоха единствено с едно положение преди почивката и с греда през второто полувреме.

Трябва да се отбележи и страхотното включване в игра от резервната скамейка на Коутиньо, Робиньо и най-вече на Кака, който взе участие в две от попаденията на Неймар.


Бразилия започна атакуващо срещата в Сингапур и още в началото можеше да вкара. В третата минута Неймар размина защитата на Япония и стреля от дъгата на наказателното поле, но топката мина над вратата.

Отговорът на "самураите" бе пробив и остро центриране на Танака в наказателното поле, но там нямаше негов съотборник, който да засече топката в мрежата на Джеферсън.

В 12-ата минута бразилците скочиха за дузпа, но претенциите на Неймар и съотборниците му не бяха уважени и не се стигна до наказателен удар. Последва нова отлична южноамериканска атака.

Неймар и Уилиям разцъкаха пред пеналта, последва удар на Неймар, но в аут. Това бяха силните минути на звездата на Бразилия, като в 17-ата минута той тресна и сглобката на гредите от пряк свободен удар.

Минута по-късно логичното се случи и "селесао" вкара. Тогава Тардели изведе отлично Неймар зад защитата на Япония, последва финт, след което технично опъна мрежата на "самураите" за 0:1.

Азиатците можеха да изравнят веднага, но Кобаяши от воле прати топката на сантиметри над вратата на Джеферсън. В 26-ата минута проби отдясно и нарери Оскар в наказателното поле на Япония, но той се засуети и бе блокиран.

Последва и мощен удар на Неймар, но в аут. След половин час игра Танака преодоля защитата на бразилците и стреля от ъгъла на наказателното поле, но до гредата. Осем минути по-късно Шинджи Оказаки се опита да вкара с глава, но неточно.

През това първо полувреме Неймар можеше да вкара и второ попадение. Той се освободи технично отляво, нахлу в наказателното поле на Япония и стреля по диагонала, но топката мина до лявата греда на японците.

Второто полувреме започна с попадение за "селесао". В 48-ата минута Коутиньо пусна страхотен пас към Неймар и той направи 0:2. Седим минути по-късно "самураите" бяха близо до намаляването на резултата.

Оказаки се освободи отдясно и шутира остро от вратарското поле, но топката се отби от външната страна на лявата греда на бразилците. След час игра Неймар можеше да забие и трети гол.

Тогава Рибейро му пусна страхотен пас, той се освободи технично, но стреля от външната страна на мрежата. Последва и пропуск на Коутиньо. Това бяха силните минути на бразилците за това второ полувреме, но южноамериканците правеха пропуск след пропуск.

В 69-ата минута Неймар нареми Робиньо, който от чиста позиция стреля в аут. Неймар обаче не бе казал последната си дума и осем минути по-късно заби хеттрик.

Резервата Кака стреля с глава в гредата, последва спасяване на Кавашима, но топката попадна в Неймар, който от точката на дузпата заби трети гол. Звездата на Бразилия не спря до тук.

В 81-ата минута Кака и Робиньо направиха смешна отбраната на японците, при което Кака качи топката на главата на Неймар, който опъна мрежата за 0:4.

До края на мача Япония натисна и можеше да вкара почетен гол, но Джеферсън спаси удар с глава на Какитани. Така Бразилия разпиля азиатците, като Неймар се отчете с четири попадения.

Япония - Бразилия 0:4

Голмайстори:

0:1 Неймар (18)
0:2 Неймар (48)
0:3 Неймар (77)
0:4 Неймар (81)

Япония: Еиджи Кавашима, Масато Моришиге, Готоку Сакай, Цакаса Шиотани, Косуке Оте, Гаку Шабасаки, Риота Мориока, Таиши Тагачи, Жуня Танака, Шинджи Оказаки, Кобаяши

Бразилия: Джеферсън, Филипе Луис, Жил, Миранда, Данило, Оскар, Вилиян, Елиас, Луиз Густаво, Диего Тардели, Неймар