Футболистът на Спортинг Лисабон Маркос Рохо е получил дисциплинарно наказание от клуба, обяви президентът Брудо де Карвальо. 

Твърди се, че 24-годишният аржентински национал, който е цел на Манчестър Юнайтед, е отказал да тренира в знак на протест, че не е пуснат да премине при Червените дяволи. 

Подобна е ситуацията и на съотборника му Ислам Слимани, който също желае да се раздели с португалския клуб. 

„Към двамата са предприети дисциплинарни мерки и със сигурност няма да играят през уикенда срещу Академика. Този въпрос ще отнеме колкото време е необходимо. Ако нищо не се промени те ще изпълнят договорите си с нас” отсече босът пред клубната телевизия. 

„Нито един играч не е по-голям от клуба и аз няма да предам нашата история, традиции и чест. Само ще им кажа, че е по-добре да се държат като професионалисти. Те нарушиха по сериозен начин клубния правилник и дисциплината и при това положение ще си понесат последствията” добави Де Карвальо. 

Счита се, че от Юнайтед са отправили предложение от 16 милиона паунда за Рохо, който може да играе като ляв и централен защитник, но е възможно Лъвовете да поискат по-висока сума.