Селекционерът на Аржентина Алехандро Сабея ще реши, дали да остане начело на "Гаучосите" през уикенда и след това ще информира президента на местната футболна федерация Хулио Грандона за решението си.

59-годишният ексцентрик бе доста дълго време критикуван заради решението си да пренебрегне Карлос Тевес в състава на страната за Мондиала, но вече е любимец на феновете в Аржентина, след като успя да изведе отбора до финал на големия форум.

Макар "Гаучосите" да загубиха финалния мач от Германия, представянето на аржентинците в турнира бе перфектно.

Още преди финала агентът на специалиста обяви, че неговият клиент е взел решение да се оттегли от поста си, но очевидно има и друга опция пред Сабея.

"На първо място, аз не знам каква е идеята на хората от аржентинската футболна федерация. Като за начало ще трябва да си почина няколко дни. Няма да задържам нещата много дълго, защото все пак съм отговорен човек. Ще помисля върху решението си през уикенда и ще се обадя на Хулио Грандона, за да си уговоря среща с него", обяви Сабея пред местните телевизионни канали "C5N" и "TyC Sport".

"Ще продължава да бъда национален селекционер на страната само ако мога да давам 100 процента от енергията си, като ще искам и същото от моите футболисти".

"Меси е един добър пример за това, което отборът направи по време на Мондиала", похвали представянето на своя любимец селекционерът на Аржентина.