Олимпик Марсилия започна лятната си подготовка по доста различен начин от останалите футболни отбори.

Френският вицешампион изигра необичаен демонстративен мач срещу ръгби отбора на Тулон.  Мачът бе благотворителен и средствата ще отидат в помощ на семейства, които имат деца болни от рак.

Според правилата срещата бе смесена между футбол и ръгби, като през първото полувреме се изигра футболен мач, докато през второто - ръгби. Организаторите кръстиха събитието "Le Chok" - Шокът.

През първото полувреме Марсилия не се напрягаше много, като доказателство за това бе фактът, че вратарят Стив Манданда игра като полеви играч. Той обаче демонстрира страхотна техника и вкара два гола за крайното 5:4 в края на полувремето.

След почивката Тулон очаквано доминира при ръгби правилата, но великодушно не използва цялата си мощ. Това позволи резултатът да не бъде с голяма разлика, а накрая Андре-Пиер Жиняк успя да изравни ръгби резултата на 31-31.  Така при комбинираният резултат Марсилия победи с 36-35.

За да бъде шоуто пълно легендата Ерик Кантона бе съдия, а накрая се включи в предизвикателство да уцели напречната греда. Той обаче трябваше да го направи не с футболна топка, а с ръгби. Дори и това обаче не го затрудни и той за сетен път доказа, че класата си остава класа.

За отбелязване е, че в цялата програма никъде не бе споменато за участието на лошото момче на Марсилия Джоуи Бартън, който вероятно можеше да покаже това-онова по време на ръгби частта.