Дългото търсене на нов треньор за Хамбургер завърши. С изненада: Франк Арнесен реши да става треньор.

Датчанинът дойде като реформатор през лятото. Преди това изкара няколко години на различни постове в Челси. Сега ще бъде и треньор.

Очевидно това е тактически ход на Арнесен, който не успя да намери нов наставник. Силно исканите Хууб Стевенс и Торстен Финк не се навиха - единият отиде в Шалке, другият остана в Базел.

"Премислих всичко. Това е рисковано за мен, но трябва да го направя за Хамбургер. Ще съм начело докато не се намери треньор", каза Арнесен преди тренировката днес.

Арнесен ще води отбора в неделния мач срещу Фрайбург. Той ще съвместява двете длъжности - на спортен директор и на наставник.

Този модел става популярен и в Бундеслигата. Феликс Магат го практикува от няколко години, провежда го и сега, но без успех, във Волфсбург.

Така търсенето на треньор ще продължи, но за да се свали темата от дневния ред, а с това и напрежението от отбора, сега Арнесен избра себе си.

Междувременно бе договорен и един интересен приятелски мач - на 29 ноември в Хамбург ще гостува Глазгоу Рейнджърс. По-рано през същия месец от клуба се готвят да отпразнуват по специален начин юбилея на клубната легенда Уве Зеелер, който става на 75 години.