Хофенхайм победи Шалке с 2:0 и запази първото си място в Бундеслигата. Звездната селекция за десетки милиони евро на гостите засега жъне нула точки след три кръга.

Едва ли и най-големите песимисти са си представяли така старта на Шалке в новото първенство. За капак на трагичното представяне на отбора в края на мача вратарят Нойер си вкара и автогол - негов втори през седмицата...

Хофенхайм имаше пълен актив от шест точки преди мача, докато гостите загубиха и двете срещи досега в първенството. Сега към тях се прибави още едно поражение. През 1987 година Шалке стартира сезона с две поражения и накрая ... изпадна от Бундеслигата.

Феликс Магат пусна в игра новите си играчи Хунтелаар и Плестан, докато Хурадо остана на пейката. В нападение холандецът си партнираше с Раул. Звездната селекция на Шалке бе на терена.

Мачът започна в добро темпо, Хунтелаар можеше да открие за гостите, но ударът му мина опасно в аут.

Положение имаше и пред двете врати, но гостите играеха по-добре. Те пресираха играчите на Хофенхайм в тяхната половина и лесно им отнемаха топката. И когато излеждаше, че ще поведат, стана друго.

В 37-ата минута отбраната на Шалке проспа един корнер, позволи на Бек да вдигне два пъти и с глава необозпокояван ганаецът Форза откри резултата – 1:0 за Хофенхайм!

На полувремето Магат направи две смени, но още в първата атака отборът му можеше да получи нов гол - положение на засада предотврати покачването на разликата. В следващите минути Шалке показа, че има сериозни трудности при организирането на играта си.

В 59-ата минута активният Хунтелаар стреля, вратарят се разпъна и топката удари гредата – най-чистото положение на Шалке. Малко по-късно Щарке спаси още един удар на холандеца. На отсрещната страна пък Ибишевич не пропускаше шавс да тормози вратаря Нойер, който обаче взимаше връх.

Към края на мача Магат пусна в игра и Хурадо. Шест минути преди края Раул имаше шанс да вкара гол с глава, но прати топката встрани от вратата. Шалке изнемогваше.

Най-ярък пример за това даде вратарят Нойер. В добавеното време след рикошет той си вкара автогол, след като през седмицата направи същото и в националния отбор. Така Шалке потъна на дъното на класирането.