В Примера дивисион падна четвърта треньорска глава от началото на сезона, след като Алмерия реши да се раздели с наставника Франсиско Родригес. 

Вчерашната загула от Ейбар с 2:5 окончателно сложи край на търпението на ръководството, след като тимът записа шеста загуба в последните си 8 мача, от които не спечели нито един. 

Поражението остави отбора извън зоната на изпадащите само по голова разлика, но с неговия актив от 10 точки са и тимовете в опасната зона към момента, а именно Кордоба, Депортиво и Елче. 

„Причината за решението ни е серията от лоши резултати, така че трябва да потърсим начин да спрем тази поредица” се казва в официалното съобщение на клуба. За най-вероятен нов треньор се спряга името на Хуан Игнасио Мартинес, като засега не е ясно кой ще води отбора в петък  срещу Реал Мадрид. 

Преди Алмерия треньорски промени имаше още в Кордоба, Леванте и Реал Сосиедад, като последните два тима успяха да се подобрят до известна степен и имат 13 точки в актива си, макар и да не могат все още да бъдат спокойни за мястото си в елита.