Нападателят на Испания Диего Коста призна, че е усещал напрежение от липсата на голове за националния отбор и това му е влияело. 

Снощи футболистът на Челси успя да прекъсне лошата си поредица и след 515 минути най-после реализира попадение, което се случи при победата над Люксембург с 4:0. Преди това обаче той пропусна няколко други добри ситуации, при които се видя, че наистина става дума за психологически проблем. 

„Започнах да усещам наистина сериозно притеснение от това, че не мога да вкарам, а още по-лошо бе, че отборът губеше. Това попадение обаче ми дава ново начало. Благодарен съм на треньора за подкрепата, защото той не спря да ми дава възможност за изява” коментира след мача голмайсторът на Челси. 

Селекционерът на Ла Фурия Висенте дел Боске също обяви, че Коста остава важна част от бъдещето на отбора. „Всички искахме той да вкара и на почивката му казах да остане спокоен, защото бе ядосан от пропуските си през първата част. Ние обаче винаги сме били доволни от движението и играта му като цяло, така че знаехме, че краят на головата му суша ще дойде” изтъкна специалистът.