Най-добрият реализатор в историята на Испания Давид Вия, отбеляза гол в дебюта си за Мелбърн Сити и така осигури равенство 1:1 със Сидни ФК в двубой от 1-ия кръг на австралийската „А” лига. 

Както е известно през лятото нападателят премина в Ню Йорк Сити, но бе преотстъпен в отбора от южна Австралия, след като и двата тима са собственост на Манчестър Сити. Вия ще изиграе 10 мача за тима, след което през зимата ще се присъедини към американския състав. 

Той започна на пейката срещата, но се появи в игра в 48-ата минута. Малко след това Кори Гамейро даде аванс на домакините, пращайки топката в далечния ъгъл след страхотен удар. 

В 63-ата минута обаче Вия показа класата си. Деймиън Дъф прати пас отдясно към границата на наказателното поле, където испанецът с едно докосване преодоля Себастиан Райъл и с удар в долния ляв ъгъл на вратата, откри головата си сметка в шампионата. 

В край Тери Антонис можеше да донесе успеха на Сидни ФК, но ударът му от въздуха се отби от гредата и така в крайна сметка мачът завърши без победител.