Селекционерът на Испания Висенте дел Боске не пропусна да похвали младоците в отбора, на които даде шанс за изява при победата над Македония с 5:1 снощи. 

Нападателят на Валенсия Пако Алкасер ознаменува състезателния си дебют за отбора с попадение, а в края на терена се появи и правещия силно впечателение Мунир от Барселона, като наставникът намекна, че и в бъдеще е много вероятно двамата да попадат в състава. 

„Страхотно е за един играч да дебютира на 19 години. В лицето на Мунир ние знаем, че имаме бърз нападател, който във всеки един момент може да отбележи гол. Що се отнася до Алкасер той изпълни очакванията. Движеше се добре, участва в разиграването и вкара гол, така че ние ще продължим да следим развитието му” заяви наставникът. 

„Беше важно да започнем квалификациите с победа и съм доволен. Справихме се добре, макар че можеше да има повече последователност и баланс в играта ни. Македония игра добре, но техните проблеми в защита се оказаха твърде големи. Това, че те действаха открито ни помогна да имаме доста положения” добави Дел Боске. 

„Дадох свобода на Давид Силва и той използва това по най-добрия начин. Разполага с техника, която да отключва и най-стабилната защита. Хубаво е, че бяхме убедителни, защото с представянето си на световното загубихме част от доверието към себе си и можем да си го върнем само със силна игра на терена” каза още специалистът.