Завърналият се в Примера дивисион Депортиво Ла Каруня се раздели с треньора Фернандо Васкес по-малко от седмица преди началото на подготовката за новия сезон. 

Причината е в критиките, които наставника отправи наскоро към клуба за неговата трансферна политика. Той заяви през уикенда, че клубът не привлича футболистите, които желае, а се задоволява с играчи, които са доста назад в списъка му. 

„Липсата на доверие в треньора ни накара да вземем това решение. Преценихме, че сега е точният момент да направим промяна, тъй като още не сме започнали подготовка и имаме време да реагираме. Искаме да благодарим на Фернандо Васкес, който пое тима в труден момент и успя да го развие и да го върне сред най-добрите” се казва в официалното съобщение на галисийския клуб. 

Васкес пое състава през февруари 2013-а и въпреки че през онази пролет не успя да го спаси от изпадане, след това веднага спечели промоция и подписа нов договор, който обаче не му помогна да се задържи на позицията. 

„Решението за освобождаването ми явно бе взето, тъй като от клуба изобщо не се вслушаха в моите аргументи. Разочарован съм, защото в нито един момент не съм искал да навредя на клуба и дори обясних какво точно съм казал. Това е сякаш си откраднал салам, а влизаш в затвора за 50 години. Аз просто исках да кажа, че е трудно да се сглоби възможно най-добрия отбора и че само Реал и Барселона получават това, което искат” изтъкна недоволният специалист.