Серхио Агуеро се договори с Атлетико Мадрид да поднови договора си с отбора до лятото на 2015 година, съобщи „Марка”. Официално новината ще бъде обявена през следващата седмица.

Още през октомври обаче се знаеше, че двете страни са близо до споразумение, което сега вече е факт и аржентинецът ще поднови договора си с клуба за още 3 години, след като сегашният изтича през 2012.

Голямата новина обаче е това, че клаузата за предварителното разтрогване на контракта е намалена от 60 на 45 милиона евро. Така при добра оферта голмайсторът спокойно би могъл да напусне „Висенте Калдерон”.

„Напълно нормално е при тези условия на пазара да действаме гъвкаво. Нашето желание е Агуеро да остане още дълги години при нас, но ако един ден все пак реши да напусне, най-нормалното нещо би било да постигнем споразумение за това” заяви източник от клуба пред „Марка”.

Заплатата му също ще бъде увеличена. В момента той получава по около 4,5 милиона евро на сезон, докато според новите условия вече ще взима по 6 милиона и ще е с най-високото възнаграждение в отбора.