Фиорентина се изкачи на трето място в генералното класиране на италианското първенство по футбол, след като се наложи с 2:0 срещу Торино в мач от 21-ия кръг.

"Виолетовите" са с актив от 41 точки и изостават с три срещу лидера в Серия "А" Наполи, който по-късно днес гостува на Сампдория. Ювентус е втори с точка пред Фиорентина и мач по-малко, насрочен за 21:45 българско време срещу Рома.

Домакините осуетиха натиск на Торино в началото на срещата, за да стигнат до две отлични възможности за гол в 17-ата минута. Първо Давиде Астори пропусна да се разпише с глава при чиста ситуация на около шест метра от вратата на гостите, а след това хърватският национал Никола Калинич открадна топката на границата на наказателното поле и стреля мигновено, но неговият удар премина покрай дясната греда на вратата на Торино. Четири минути по-късно към серията от пропуски се включи и Филипо Бернардеши, който стреля неточно от точката за дузпа след перфектно подаване на Хума Бабакар.

Натискът на Фиорентина даде резултат в 24-та минута, когато Йосип Иличич изпълни перфектно свободен удар извън наказателното поле, а топката прехвърли стената и матира стража на Торино - Салвадор Ихасо. Той получи и втория гол от статично положение, след като в 83-та минута Мануел Паскуал центрира от ъглов удар, а Гонсало Родригес засече топката с глава и оформи крайния резултат.

Поражението остави Торино на 11-о място в класирането при девет точки аванс срещу първия под чертата на изпадащите Карпи.