Треньорът на Наполи Рафаел Бенитес бе на седмото небе, след като завоюва с неговия тим след уникална драма Суперкупата на Италия.

Неаполитанци врътнаха 2:2 след продължения срещу Ювентус в Доха, Катар, а след това при дузпите се разрази истинска драма и в крайна сметка отборът на испанеца се поздрави с трофея и развали Коледата на торинци.

Това бе и първи успех на Наполи за Суперкупата от 1990 година насам, докато Рафа тримфира с 10-ата купа в кариерата си, както и 12-и трофей, ако броим и титлите.

"Това бе един от най-добрите мачове в живота ми. Да спечелиш срещу отбор като Ювентус и да вземеш трофей е наистина забележително", призна специалистът на пресконференцията след края на срещата.

"Посвещаваме този трофей на всички наши фенове. Говоря за феновете на Наполи, които ни гледаха от вкъщи и бяха с нас днес, а освен това ни подкрепаха през цялото време".

"Мертенс имаше проблем с глезена, така че Де Гузман трябваше да започне мача. Рафаел беше отличен, а Игуаин направи разликата в атаката ни".

"Всеки един от отбора обаче имаше своя принос, всички работиха здраво на терена".

"При дузпите вратарската реакция е от ключово значение. Толкова съм щастлив за Рафаел, Игуаин и всички фенове, които не спираха да вярват в нас", завърши Бенитес.