Героят за Италия от мача с Малта Грациано Пеле обяви, че при предишния селекционер Чезаре Прандели е нямало никакъв шанс да стигне до националния отбор. 

Снощи нападателят на Саутхемптън ознаменува дебюта си с победен гол срещу Малта и показа, че може да бъде полезен на Скуадра адзура, ако получава доверие от Антонио Конте. 

„Не искам да оспорвам избора на треньорите и зная, че има много добри нападатели на Италия. Смятам обаче, че след като вкарах 50 гола в предишните два сезона в Холандия, поне можех да бъда сред кандидатите. Прандели обаче ме зачеркна” заяви футболистът, който преди да отиде на Острова игра силно за Фейенорд. 

„Все пак съм на 29, а не на 39 години, нали? Не съм чак толкова стар. Много съм щастлив, че играх за Италия, а да вкарам бе наистина невероятно. Жалко е, че не използвах и другата възможност, която имах. Надявам се, че това няма да бъде последният ми мач и ще имам и друга възможност да нося екипа” добави той. 

„В крайна сметка, когато играеш срещу отбор, който само се брани, е много трудно да намериш празно пространство и затова имахме известни затруднения, въпреки че можехме да бъдем и по-прецизни пред гола” изтъкна Пеле, който на 13 години е шампион по латино-американски танци. 

„Майка ми искаше да танцувам, а баща ми да играя футбол, така че се занимавах и с двете. Винаги съм обичал музиката, но никога не съм пропускал тренировка заради танците. Веднъж това се случи, когато бях на 11, но това стана защото исках да играя с приятелите си, а не да слушам треньора, който при това бе моят чичо”.