Италия записа трета поредна победа от старта на евроквалификациите. Адзурите надвиха 1:0 Малта като гост. Това бе четвърта поредна победа за италианците във всички мачове, което не се бе случвало на отбора от 2007-08 г.

Успехът дойде много трудно. Единственият гол вкара дебютанта Грациано Пеле. Той се разписа с удар от 3 метра, след разбъркване в наказателното поле при един корнер.

Двата отбора завършиха мача с 10 души. Капитанът на Малта Майкъл Мифсуд беше изгонен още в 28-ата минута с директен червен картон за нарушение срещу Флоренци. Леонардо Бонучи също бе изгонен, след като събори откъсващия се Шембри.

След три кръга Италия е с 9 точки, колкото има и тима на Хърватия, който е следващият съперник на адзурите.

Антонио Конте направи 4 промени в състава, който победи със зор Азербайджан 2:1. Грациано Пеле дебютира в атака до Чиро Имобиле, Верати смени Пирло, а по двата фланга бяха Кандрева и Паскуал.

От самото начало на мача гостите поеха контрола над случващото се на терена като още в първите 20 минути на мача на два пъти бяха много близо до гола. Центриране на Паскуал бе засечено от Пеле с глава, но топката разтресе напречната греда и малтийците изчистиха в корнер. При изпълнението му Киелини уцели гредата след удар с глава.

В 23-ата минута падна единственият гол. Паскуал центрира от корнер, Флоренци стреля с глава, но вратаря Хог изби от голинията. След серия от рикошети топката бе отклонена от Пеле в празната врата.

4 минути след гола Малта изгуби своя капитан. Мифсуд изрита с бутоните напред Флоренци и рефера му показа червен картон.

Ведната след паузата Кандрева уцели гредата. Италианците атакуваха, но не създаваха ситуации за гол. Грешка на Киелини в 73-ата минута позволи на Шембри да се измъкне и Бонучи го дръпна. Съдията показа директен червен картон на защитника. 

В края и резервата Себастиян Джовинко удари гредата. Адзурите обаче записаха седма победа над Малта, макар тя да бе най-малката в историята на съперничеството им.

.