Антонио Конте ще бъде следващият треньор на Италия. Това обяви "Гадзета дело спорт" днес. Според изданието бившият наставник на Ювентус се е договорил с новия шеф на федерацията Карло Тавекио. Единственото разминаване беше сериозната заплата, която Конте иска. Тя обаче ще бъде осигурена благодарение на спонсора "Пума".

Конте ще се превърне във втория най-скъпоплатен треньор в историята на Италия. Той ще взима 2 пъти повече от Чезаре Прандели, който напусна поста след провала на Мондиал 2014.

Заплатата на Конте ще е 3,6 млн. евро чисто на година. От федерацията обаче не могат да си позволят да отделят повече от 1,7 млн., колкото получаваше Прандели. Останалите почти 2 млн. евро ще бъдат осигурени от техническия спонсор "Пума". Очаква се Конте да подпише договора си в следващите часове, след като бъдат получени документите от фирмата за екипировка.

Единствено Марчело Липи след световната титла през 2006 г. печелеше повече пари от Конте. Новият треньор ще е първият селекционер на Италия роден в южната част на страната. Досега всички треньори на адзурите са от Северна Италия, като единствено Фулвио Бернардини е от Рим. Конте е роден в Лече.