Тревата на стадион "Фелтинс Арена" е причината звездата на Шалке Юлиан Дракслер да бъде аут до края на полусезона, пише вестник "Билд".

Офанзивният полузащитник почувства силна болка още в 11-тата секунда на мача с Аугсбург, а прегледите в понеделник показаха частично разкъсване на сухожилие в дясното бедро. Операцията на 21-годишния национал ще се извърши в Щутгарт.

Така Дракслер ще бъде аут между два и три месеца и ще може да се завърне в игра най-рано в началото на пролетния дял на шампионата. Той пропусна три месеца и през миналия сезон заради мускулна травма.

Най-тиражният европейски вестник твърди, че новият треньор Роберто ди Матео се е оплакал от тревното покритие на стадиона още след победата с 4:3 над Спортинг, когато пък Кевин-Принс Боатенг се размина със скъсване на сухожилие заради подхлъзване.

Спортният директор Хорст Хелдт заяви: "Никой не може да каже със сигурност дали това е причината, но след мача на националния отбор тревното покритие беше в лошо състояние. На този хлъзгав терен футболистите губят по-лесно равновесие".

За да няма нови контузени в лагера на Шалке, Хелдт реагира незабавно и вчера тревата на стадион "Фелтинс Арена" беше подменена с нова.