Ден преди важната европейска квалификация срещу Ирландия вратарят на Германия Мануел Нойер заяви, че попаденията, които получи във Варшава не са редовни.

Стражът на световните шампиони е на мнения, че успехът на Полша с 2:0 е дошъл след голове, реализирани малко след нарушения на поляците.

"Смятам, че преди двата гола можеше да се свири фаул. Преди първия им гол Марио Гьотце бе съсечен в тяхната половина. При втория гол Ерик Дурм бе нацелен от лакът в лицето от Роберт Левандовски. За мен това бяха две явни нарушения", заяви Нойер на пресконференция.

"Ако бяхме вкарали положенията си при 0:0, мачът щеше да се развие по друг начин. Но за съжаление не вкарахме нито един гол и срещу отбор като Полша не можеш да се чувстваш спокоен. Който създава толкова много положения, значи не прави нещата по грешния начин."

"Карим Белараби игра много силно, същото мога да кажа за Антонио Рюдигер. Двамата започнаха като титуляри за първи път в официален мач на националния отбор. С играчи като тях можем да сме спокойни."

Нойер все пак коментира и грешката, която допусна при първия гол на Полша, когато бе изпреварен от Аркадиуш Милик.

"Опитах се да изляза смело към топката след центрирането на Пишчек и да избия топката. За съжаление закъснях, но дори да бях останал на голлинията, топката пак щеше да влезе в ъгъла. Излизайки, поне имах възможност да играя с кълбото."

"Срещу Ирландия очаквам подобен мач, като срещата ни с Шотландия, когато победихме с 2:1", каза Нойер преди утрешния сблъсък, който започва в 21.45 часа българско време.