Германия, Франция, Италия и Англия изиграха първите си мачове след световното първенство. Наблюдателите на „Евроспорт“ обобщиха впечатленията от играта на четири от най-големите национални тимове в Европа и настроенията около всеки от тях.

Германия

Естествено, всички очакваха по-различно представяне и резултат в контролата с Аржентина. Трудно е да преглътнеш това отборът ти да изостава с 0:4 у дома. Бундестимът все пак съумя да върне два гола, но все пак бе изпратен с освирквания от привържениците си.

От друга страна, всичко можеше да се развие по коренно различен начин, ако Марио Гомес не бе пропуснал три чисти положения. Именно към него бяха насочени повечето освирквания на феновете.

Михаел Волни

Франция

За Франция успехът над Испания бе отлично начало на новия цикъл след световното първенство. Селекционерът Дешан като цяло се довери на избраниците си от мондиала.

Сините биха Ла Роха за първи път от 2006 г. Мачът не беше кой знае какво и темпото не беше особено високо, но все пак няколко комбинации и атаки на Петлите потвърдиха впечатлението, че селекцията на Дешан има бляскаво бъдеще. Погба бе №1 на терена.

Максим Дюпуи

Италия

След кошмарното представяне в Бразилия, победата над Холандия бе добре дошла за адзурите. Антонио Конте успя да мотивира отлично футболистите си. Те не спряха да пресират съперника и да се движат по терена – нещо, което не видяхме на световното.

Фактът, че Лалетата останаха с човек по-малко в 10-ата минута на мача не намали добрите впечатления за домакините. Най-добре се представиха двамата нападатели Чиро Иммобиле и Симоне Дзадза, които играха за първи път заедно, а усещането беше, че го правят още от деца. Никой дори не си спомни за Балотели.

Давиде Бигиани

Англия

Най-добре усещането след мача с Норвегия може да се илюстрира с отношението на англичаните към контролата. Голяма част от тях предпочетоха да гледат по телевизията предаване, в което пенсионери показваха как се правят сладкиши, вместо националната гарнитура.

Тимът на Рой Ходжсън игра монотонно, както винаги, и без да покаже почти нищо, спечели с минимален резултат. Като цяло самият Ходжсън и капитанът Руни оправдаха вялата игра на Трите лъва с факта, че предстои важна квалификация с Швейцария. Така или иначе, Англия не направи нищо, за да подходи в по-добро настроение към въпросния двубой.

Тоби Кийл