Селекционерът на Германия Йоаким Льов логично остана разочарован след тежката загуба с 2:4 в контролата срещу Аржентина, която се игра в Дюселдорф.

Опитният специалист успя да надхитри с отбора си "Гаучосите" на финала на Мондиала в Бразилия, но снощи аржентинците бяха по-добрия отбор на терена.

Поражението принуди специалиста да потърси оправдания за загубата. 

"Направихме някои грешки в защита, но аз не мога да виня отбора, защото тези момчета не са играли преди това никога заедно", обяви селекционерът на Германия на пресконференцията след мача.

"Понякога просто трябва да приемем нещата такива, каквито са".

"Играхме много добре през първото полувреме и създадохме три или четири страхотни голови шанса, но ние не успяхме да ги оползотворим".

"Някои от нашите футболисти не се намират в най-добрата си форма, а пък други са с контузии. Трябва да си извадим изводите от този мач. Срещата в неделя има значение за нас".

"Честно казано не мисля, че Хумелс ще бъде напълно готов за двубоя срещу Шотландия, но същевременно ще трябва да прибавим някои играчи към групата, защото имаше футболисти, които имаха проблеми тази вечер".

"Очаквам някои трудности през следващите шест месеца. Никога не е лесно, когато си постигнал такъв грандиозен успех", каза още той.