Англия постигна победа с 2:0 над Швейцария на "Уембли" в Лондон, но по-значимото в този мач бе попадението на Уейн Руни с което той успя да задмине сър Боби Чарлтън по голове с националната фланелка.

Стрелецът реализира своя гол номер 50 с националния тим, след като вкара от дузпа.

Първото попадение бе дело на Хари Кейн в 67-ата минута, а в 84-ата минута дойде ред и на стрелеца на Манчестър Юнайтед да запише името си сред голмайсторите.

След този мач от квалификационна Група "Е" Англия има 24 точки и на практика си гарантира лидерската позиция, докато швейцарците са втори с актив от 15 точки и още не са се класирали за Евро 2016.


Като цяло срещата не бе особено интересна и в доста моменти от мача битката се водеше предимно в средата на терена, а двата отбора трудно стигаха до голови положения.

Мачът обаче започна силно за англичаните и Руни можеше да счупи рекорда на Чарлтън още в 17-ата минута, след като бе намерен с Милнър зад гърба на защитата. Ударът му обаче премина на сантиметри покрай гредата.

Няколко минути след това Руни намери Милнър на добра позиция, но крилото бе твърде близко до Зомер и това попречи удара му да се получи.

В 33-ата минута Шакири засече топката след подаване на Щокер, но за негово съжаление Харт бе в отлична позиция да я спаси. 

До почивката нямаше попадения, но след нея те заваляха.

В 64-ата минута Емболо бе близо да вкара за домакините, но не успя да си реализира положението.

Три минути след това все пак Англия се разписа след хубав удар по земя на Кейн от няколко метра.

Това успокои играта на домакините, които не си даваха особено зор в следващите минути, а освен това вкараха и още един гол в 84-ата минута чрез Руни от дузпа.

АНГЛИЯ - ШВЕЙЦАРИЯ 2:0
1:0 Кейн 67'
2:0 Руни 84' дузпа

АНГЛИЯ: Харт, Кейхил, Клайн (68 - Стоунс), Смолинг, Шоу, Милнър, Шелви (57 - Кейн), Делф (3 - Баркли), Чембърлейн, Стърлинг, Руни

ШВЕЙЦАРИЯ: Зомер, Лихтщайнер, Клозе, Родригес, Шаар, Бехрами (79 - Джемали), Инлер, Щокер (72 - Саферович), Джака, Шакири, Дърмич (63 - Емболо),