Скандалният бивш мениджър на Кардиф Сити Малки Макай се завърна в играта, като пое закъсалия в Чемпиъншип Уигън, който е сред последните 3 тима в класирането. 

42-годишният специалист за последно води Пойните птици, от които бе освободен миналия декември, въпреки че спечели с тима промоция за Висшата лига. 

Впоследствие той бе спипан да изпраща расистки, сексистки и антисемитски съобщения до бившия си помощник Йън Мууди и сам призна, че те са били „неуважителни към други култури”. Сега обаче получи шанс да се реабилитира в бившия член на английския елит. 

„Зная, че с това назначаване ще предизвикам сериозни критики, но в крайна сметка Малки призна за своята грешка и ние обсъдихме ситуацията с него лице в лице. Неговият имидж достатъчно бе наранен и със сигурност това ще продължи и в бъдеще”. 

„Смятам обаче, че е време да продължим напред. Останах с добри впечатления, след като се срещнах с него и хората, с които говорихме, за да поискаме съвет, също се изказаха позитивно. Той е сериозен професионалист, който смятаме, че може да ни върне във Висшата лига” заяви собственикът на Уигън Дейв Уилън, който се раздели с Уве Рьослер миналата седмица. 

Макай все още не е обвинен от Футболната асоциация за случилото се, въпреки че разследването тече от месеци. Той ще дебютира в домакински мач срещу Мидълзбро в събота.