Нюкасъл продължи с възхода си във Висшата лига и след 2:0 на терена на Уест Бромич записа 4-и пореден успех. Общо поредицата е от 5 мача, тъй като бе победен и Манчестър Сити в турнира за Купата на лигата.

Предишната подобна серия на Свраките бе отпреди година, а след триумфа хората на Алан Пардю вече имат 16 точки, като се изкачиха на 7-ото място в класирането. 

В началото Сами Амеоби удари греда за гостите, а след това Саидо Бераино накара Тим Крул да избива удара му показвайки, защо получи повиквателна и от националния отбор. 

Привлеченият от Тенерифе през лятото Айосе Перес обаче отново се превърна в герой, след като даде аванс на гостите малко преди паузата. Тогава Дарил Янмаат центрира ниско и младокът показа страхотен нюх, отклонявайки топката с пета в мрежата от 10-11 метра. 

След почивката домакините влошиха представянето си още повече, а холандският защитник на Нюкасъл изработи и втория гол, като този път центрира отлично за Фабрисио Колочини, който отбеляза с глава в 62-ата минута и така гарантира триумфа на своя тим. 

До края Перес можеше и да увеличи сметката си, но след като стреля отлично от въздуха, Бен Фостър успя да избие над гредата.