Уест Хям обра наградите във Висшата Лига за месец октомври.

Заради доброто представяне на отбора Сам Алърдайс бе определен за мениджър на месеца, а Диафра Сако бе избран за най-добър играч.

"Чуковете" не допуснаха нито една загуба през миналия месец. Те започнаха с победа с 2:0 над КПР в лондонското дерби, след което се наложиха над Бърнли и Манчестър Сити.

24-годишният сенегалски нападател Сако се разписа и в трите мача. Така Уест Хям успя да изпревари за наградите мениджъра на Челси Жозе Моуриньо и нападателят на Сити Серхио Агуеро, които бяха в списъка за отличието.

"За мен е лично удоволствие да успея да събера отбор толкова бързо, колкото го направихме. И това не е благодарение само на мен", заяви скромно Алърдайс.

"Радващо е, че интегрирахме новите играчи в отбора, който се наслаждава на футбола си и записва изключително добри резултати".

Самият Сако призна, че е изненадан да бъде отличен.

"Малко съм изненадан. Искам да благодаря на всички, които ми помогнаха по пътя, особено тук и по-рано в кариерата ми в Мец", коментира Сако.

"В началото на сезона беше много трудно, но това ме прави дори още по-щастлив да спечеля наградата. Но най-важното за мен е отборът да продължи да се справя добре".