Манчестър Юнайтед ще бъде без Маркос Рохо в следващите 6 седмици, потвърди мениджърът на тима Луис ван Гаал.

Защитникът получи контузия в рамото по време на мача с Манчестър Сити миналата неделя. Той има разместване на рамото, но няма да има нужда от операция.

Въпреки това аржентинецът ще бъде извън игра месец и половина, което е поредният удар за "Червените дяволи". Освен него в защита са контузени Фил Джоунс и Джони Еванс, а Крис Смолинг е наказан.

"Няма нужда той да се оперира, което е облекчение", коментира Ван Гаал на днешната пресконференция преди кръга.

"Но с този тип контузии е много трудно да се каже, че това няма да се случи отново. И това е проблем. Винаги има риск да се случи отново".

"Консервативно, може да е по-малко от 6 седмици. Ако трябва да го оперираме, ще бъде 12 седмици".

Така за мача срещу Кристъл Палас в защита вероятно ще играе Майкъл Карик в партньорство с Пади Макнеър или Тайлър Блакет.

Запитан дали би опитал да купи защитник през януари, Ван Гаал отговори:

"Очевидно е, че се случиха много неща. И можеш да прецениш по-добре в хубави времена, отколкото в лоши времена. Може би сте прави относно взимането на защитник през януари. Но трябва да изчакаме и да видим".

Накрая холандецът призна, че представянето на отбора до момента не е добро и той се чувства лошо, защото не е оправдал очакванията.

"Не е задоволително. Аз лично се чувствам зле първо заради феновете, но и също заради борда, защото те имаха голяма вяра в мен и играчите и екипа ми. И когато имаш 13 точки от 10 мача, не се справяш добре".