Мениджърът на Саутхемптън Роналд Куман обяви, че е останал шокиран от победата на отбора му над Съндърланд с 8:0 вчера. 

Триумфът бе рекорден за Светците в историята им, а с него те продължават страхотното си представяне, като заемат третото място в класирането на Висшата лига. 

„Продължавам да бъда все още в шок, тъй като в първите 20 минути определено не играхме добре” заяви холандецът, чийто тим вкара 5 гола през второто полувреме на мача. 

„Понякога футболът може да бъде наистина странен. Съчувствам на Гус Пойет, защото те играха добре в началото и имаха някои добри положения. Нямаха късмет да си вкарат автогол, а при 2:0 вероятно трябваше да получат дузпа. След това обаче ние заслужихме успеха с играта си и аз съм много горд от отбора, който не спря да търси головете до последната секунда” добави наставникът. 

„Това е духът на тима, който искам да виждам. Момчетата никога не се предават и ние имаме нужда от подобен подход. Хубаво е, че не допуснахме гол и разполагаме със силна защита и отличен вратар. В предни позиции атакуващите играчи не спират да притесняват съперника и да се стремят да отнемат топката, така че организацията ни наистина е на ниво” изтъкна още Куман.