Селекционерът на Англия Рой Ходжсън обяви, че на този етап не смята да дава почивка на Рахийм Стърлинг, но в бъдеще може да направи това, ако види, че младокът губи остротата си. Утре тимът играе с Естония и футболистът се очаква да стартира, след като срещу Сан Марино игра едно полувреме. 

Футболистът на Ливърпул бе един от малкото, чиято репутация не пострада след провала на световното първенство и сега вече не само е един от водещите играчи на Червените, но и на националния отбор. Босът обаче осъзнава, че все пак играчът е само на 19 години и той е готов да му помогне с каквото може, за да се справи с очакванията и напрежението. 

„Ние внимателно следим ситуацията с него. Когато видим знаци, че той вече не е достатъчно остър и играта не му върви, тогава вероятно ще разберем, че трябва да му дадем почивка” заяви Ходжсън, който е съгласен с Брендън Роджърс, който твърди, че Стърлинг има нужда от пауза в мачовете, които играе. 

„Докато не видим знаци, че има някакъв проблем, няма смисъл да предприемаме нищо. Затова смятам, че в Ливърпул няма от какво да се притесняват. Срещу Сан Марино той бе на ниво, както обикновено. Дори на почивката, когато казах на него и Хендерсън, че ще ги сменя, те поискаха да останат на игрището” заяви още Ходжсън.