Наставникът на Англия Рой Ходжсън бе много доволен от победата над Швейцария и прие с усмивка спирането на светлината на пресконференцията след мача.

Неговият тим спечели ключова победа с 2:0 като гост срещу считаният от всички за основен фаворит в квалификационната група за класиране на Евро 2016.

И двата гола вкара Дани Уелбек, след асистенции на Рахим Стърлинг и Рики Ламбърт.

"Тази победа бе много важна, защото трябваше да играем добре и да постигнем добър резултат срещу отбор, който малко странно е с по-висок ранг от нас в момента", коментира Ходжсън след мача.

"Ще вземем това с нас, ще се порадваме, но от друга страна повтарям - стигнахме до това представяне след две години изграждане. В последните две години сменихме отбора и играчите. В Бразилия имахме злощастен ритник в зъбита, но това не беше нищо повече от ритник в зъбите. Успяхме да го преодолеем, да си съберем зъбите, да ги сложим обратно и ето ни отново".

"Тази победа ще ни даде много самочувствие. Беше важно да играем добре, защото има тенденция напоследък, особено на Уембли срещу по-малки отбори, дори и да играем добре се отвръща "чакайте докато не дойдат големите отбори".

"Но ето, мисля че Швейцария не е губила квалификационен мач тук откакто Англия ги победи преди 4 години. Така че щеше да е трудна задача. Играчите се справиха с нея много, много добре. Заслужавахме успеха".

"Още през първото полувреме трябваше да водим в резултата. Имахме няколко много добри положения в началото на второто полувреме, които пропуснахме. Но за щастие вкарахме това, което ни даде възхода и успяхме да увеличим резултата накрая".

"Контраатаките ще бъдат нашето оръжие напред, скоростта и подвижността на играчите ни, техническите им способности. Но освен това се видя изключителната работоспособност и невероятната сплотеност на отбора. Хора като Руни и Уелбек се връщаха, за да не ни превъзхождат числено".

"Има много позитиви, но нека не се самозабравяме. Беше добър резултат, но все още ни предстои много работа. Но поне се надяваме, че победата ще даде самочувствие на момчетата, че ако можем да дойдем и да победим тук, можем и срещу други големи отбори".