Аржентинецът Естебан Камбиасо е все по-близо до Лестър, обяви мениджърът на английския клуб Найджъл Пиърсън. 

Лисиците от известно време проявяват интерес към халфа, който е свободен агент, след като договорът му с Интер, където игра през последните 10 години, изтече и не бе подновен. 

„Има възможност все още Камбиасо да бъде привлечен. През уикенда имаше прогрес в разговорите, така че сега съм по-голям оптимист, отколкото бях в петък и събота, но все пак докато нямаме окончателен отговор не искам да говоря. Надявам се, че всичко ще приключи успешно в следващите дни” заяви Пиърсън. 

Новакът спечели точка от първите си две срещи през кампанията, като в събота измъчи сериозно Челси и босът се надява, че съставът ще бъде подсилен още преди края на трансферния период. 

„Опитваме да направим нещо, но досега не успяваме. Все още обаче има време и затова се надявам, че ще успеем да доведем играчите, от които се нуждаем. Би било хубаво, ако вземем двама или трима футболисти и да увеличим опциите си за игра” добави босът на Лестър. 

До този момент в отбора пристигнаха четирима свободни агенти в лицето на Марк Олбрайтън, Джак Бармби, Бен Хамър и Матю Ъпсън, а за нападателя Леонардо Уйоа бяха платени 8 милиона паунда на Брайтън.