Хауър Уеб обяви, че прекратява кариерата си на съдия и ще поеме поста на технически директор на съдийската комисия в Англия.

43-годишният английски рефер, който е смятан за един от най-добрите съдии на света в момента, слага край на над 25-годишна кариера.

"Много съм развълнуван да започна тази нова глава в кариерата си след невероятно плодотворни 25 години по игрищата", коментира Уеб, цитиран от Скайспортс.

"Прекарах над десетилетие с мачовете във Висшата Лига, имах късмет да съм въвлечен в 9 големи международни турнира и ръководих финали на Шампионска Лига и Световно първенство".

"Съдийството ми даде толкова много и смятам, че е важно реферите, които са били успешни да останат в спорта, за да предадат познанията си".

"Имам също така още много да уча за бизнеса на съдийството и вярвам, че най-доброто място за мен да го направя е съдийската комисия".

Генералният мениджър на комисията Майк Райли коментира:

"Хауърд е най-изтъкнатият рефер на своето поколение и е вдъхновение за съдиите в тази държава да се присъединят към "Подбраната група".

"Неговата роля ще заздрави съдийството в тази държава. Миналия сезон утроихме средствата за съдиите и тренировките им и ще продължим да инвестираме от Висшата Лига до долните лиги".