Златан Ибрахимович продължава да прави чудеса с екипа на Пари Сен Жермен, но вече мисли за оттегляне от футбола. В интервю пред телевизия ESPN шведският нападател призна, че вече възрастта му тежи. Голаджията възнамерява да се оттегли от футбола след две години.

"От 2016 г. смятам да гледам футбола вече само по телевизията. Договорът ми с ПСЖ изтича и ще бъда на 34 години. На тази възраст не мисля, че вече можеш да играеш на най-високо ниво. Най-вероятно ще се пенсионирам. Шампионската лига? Доволен съм, макар че не съм я печелил", обяви Ибрахимович.

Ибра е на 32 г., като кариерата му започва от Малмьо преди да премине през Аякс, Ювентус, Интер, Барселона и Милан. Въпреки, че почти във всяка година от кариерата му е печелил титлата, в първенството където е играл, Ибра не е печелил Шампионската лига.

"Това не е фикс идея за мен. Със сигурност искам да спечеля и Шампионската лига, тази година сме по-подготвени да атакуваме. Но дори и да не успея ще съм доволен от това, което направих. Спечелих 23 трофея и кариерата ми бе пълна с успехи. Роналдо, истинският Роналдо, също не е печелил Шампионската лига".

Златан говори и за Златната топка. Индивидуален трофей, който също не е във витрината му.

"Тази награда е само политика. Футболът се промени много в сравнение с преди. Днес е само бизнес. Трябват резултати и ако не ги постигнеш, някой друг взима твоето място. Но аз съм още тук и имам две години да играя. След това ще гледам мачовете по телевизията".

Накрая Ибра говори и за живота в Париж. "Не съм си мислел, че ще играя във Франция, но съм горд, че станах част от този проект. Доволен и щастлив съм тук, а семейството ми се чувства добре", завърши Ибра.