Босът на Мерцедес Тото Волф смята, че случващото се между Люис Хамилтън и Себастиан Фетел само ще направи битката във Формула 1 още по-интересна. 

Ударът на германеца срещу неговия съперник в Баку предизвика серия полемики, които се разгоряха с пълна силна, след като Фетел се извини и не получи допълнителна санкция за действието си. Волф обаче приема спокойно случващото се. 

„Всеки велик сезон във Формула 1 е бил белязан от велико съперничество. Миналата година това бе вътрешната битка между Нико и Люис, а през тази това е борбата между Мерцедес и Ферари и Люис и Себастиан“. 

„Всичко започна спокойно, но бе само въпрос на време това противопоставяне да стане по-ожесточено и противоречиво. Този момент дойде в Баку, където видяхме последиците от напрежението на пистата. Въпросът вече е приключил след решението на ФИА вчера, а и нашият фокус досега бе да прегледаме дизайна на предпазната яка на Люис, заради която той изпусна победата в Азербаджайн“ каза Волф. 

„Между Мерцедес и Ферари има голямо уважение, тъй като това са марки-икони за автомобилния спорт, а и въпреки противопоставянето между нас голямата ни цел е обща – възходът на Формула 1. Новите собственици едва ли са можели да искат нещо повече от това, което се получава до момента, а ако и Ред Бул започне да побеждава Формула 1 отново ще бъде страхотен спектакъл“ добави той.