Пилотът на Уилямс Фелипе Маса обвини Кевин Магнусен за катастрофата в началото на състезанието в Германия, която го изхвърли от надпреварата.

Бразилецът водеше битка в първия завой със съотборника си Валтери Ботас, когато датчанинът опита да мине от вътрешната страна, двамата се удариха и автомобилът на Маса се оказа преобърнат.

Магнусен се отърва само със спукана гума и след като мина през бокса се добра до зоната на точките. Потърпевшият очаквано бе крайно разочарован, а стюардите прецениха, че това е просто състезателен инцидент.

„Аз бях пред него в завоя. Ако някой трябва да внимава това е пилотът на колата идваща отзад. Той трябва да намали. В този завой няма как три автомобила да бъдат един до друг, така че намалих, за да избегна инцидент със съотборника си. Както обикновено обаче този, който идва от GP 2 предизвиква инцидент“ заяви недоволен Маса.

„Беше малко плашещо да се окажа в преобърнат болид, но съм добре. Не бях ударен. Просто съм разочарован от случилото се, тъй като отново бях изваден от друга кола без да съм виновен“ добави той.

Преди две седмици бразилецът отново нямаше късмет, след като пострада при катастрофата на Кими Райконен и не завърши надпреварата във Великобритания.