Треньорът на Наполи Рафа Бенитес призна, че е сгафил, като е обявил, че отпадането на тима в плейофите за влизане в групите на Шампионската лига не е било катастрофа.

Той изрази увереността си, че отборът ще спечели предстоящото домакинство от Лига Европа срещу швейцарския Йънг Бойс, след като в първия мач между двата тима италианците отстъпиха на противника си.

"Заклах се, когато казах, че отпадането ни от Шампионската лига не е катастрофа", обяви испанецът на пресконференцията преди утрешния мач.

"Ние обаче трябва да се научим да владеем емоциите си. Знаем, че сме по-силният отбор, но трябва да докажем това на терена".

"Ако не спечелим срещу Йънг Бойс ще имаме и други възможности да преминем груповата фаза на Лига Европа, но съм сигурен, че ще успеем да продължим напред".

"Убеден съм, че можем да се справим добре с помощта на целия отбор, разбира се. 

"Гледах мача с Берн в който загубихме с 2:0 и мога да кажа, че имахме възможност да вкараме през първото полувреме".

"Има различни мнения за Инсине и Мартинс, но те са от най-висока класа. Имаме достатъчно качество, за да се справим добре с всичките ни задачи през сезона".

"Очаквам мачът срещу швейцарците да бъде труден. Йънг Бойс е отбор, който умее да играе добър футбол. Мисля, че това е един добър шанс за тях да се докажат на европейската сцена и очаквам да дадат 100 процента от себе си".

Междувременно Мичу и Марек Хамшик ще пропуснат утрешната среща за Наполи, като нападателят има проблем с контузия на глезена, а словакът е с висока температура.

"Мичу има проблем с глезена. Той има голямо желание да играе, но ние искаме да го предпазим, за да не усложни травмата си. Той и Давид Лопес няма да играят утре, докато Гаргано може да играе", каза той, като добави за проблемите на Хамшик.