Наставникът на Наполи Рафаел Бенитес изрази задоволството си от победата с 2:0 като гост на Слован Братислава в Лига Европа.

Това бе втора победа за италианския тим, който води в класирането пред Йънг Бойс и Спарта Прага с по три точки. В герой в мача се превърна Марек Хамшик, който наказа бившия си клуб с гол и асистенция. Накрая обаче той бе изпратен с аплодисменти от феновете.

"Замених Хамшик към края, защото беше удачно да му дам признанието на аплодисментите от феновете в Словакия. Изглеждаше ми положително", коментира Бенитес след мача.

"Цял сезон повтарям, че заслужаваме повече и просто ни трябва малко късмет. Слован има качествени играчи и когато тичат срещу защитата ти, могат да създадат проблеми".

"През второто полувреме Милинкович влезе и беше много добър в намирането на пространства. Това, че вкарахме два гола с глава е просто съвпадение. Но това показва, че сме стигнали на тези позиции и това е много хубаво".

"Държахме мача под контрол и много ми хареса отношението на играчите - беше почти перфектно. Отборът беше спокоен и имахме нужда от тази увереност".

"Сега трябва да продължим по този път, тъй като всеки знае какво трябва да прави".

"Какви са шансовете ни за класиране напред? Не се хващам на тази игра тази година. Гледаме мач за мач и класирането все още е много далеч напред. Отборът е в добра форма и с малко късмет можем да спечелим всеки мач".