Спортният директор на Ботев Пловдив Александър Александров изрази оптимизъм, че отборът ще успее да се класира за следващия квалификационен кръг на Лига Европа.

"Канарчетата" измъкнаха добър турнирен резултат като гост на босненския Жрински Мостар, отбелязвайки гол на чужд терен за равенството 1:1. Пловдивчани обаче можеха да съжаляват, че не са стигнали до пълен успех, тъй като пропуснаха множество добри положения, а веднъж и гредата спаси вратата на домакините.

"Дано втората среща тези изтървани голове да бъдат реализирани. Може би напрежение е имало, може би не е достигнало майсторство. Един добър турнирен резултат, да се надяваме да продължим", заяви той.

Александров се въздържа да обвини съдията за доста пресиления червен картон на Валери Домовчийски и вместо това коментира ситуацията доста дипломатично.

"Така е преценил, това е дал. Грешка, има го това във футбола, не можем да му се сърдим. Съдията така е преценил, съобразяваме се".

Същевременно шефът на Ботев бе попитан и дали този тежък мач ще повлияе на свежестта на играчите на Ботев преди дербито срещу Левски при старта на А Група този уикенд. Пловдивчани посрещат сините в неделя от 18.00 часа.

"Затова имаме 23 футболисти, за да може всеки да замести другия. Трябва наистина да успеем да възстановим физически футболистите. Да се надяваме да успеем и всички да са на 100% готови за мача с Левски. Сега мислим за Левски.“